استخدام سربازان مهارت آموخته بعد از پایان دوران خدمت

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: سربازانی که در دوران خدمت، مهارت‌آموزی می‌کنند، پس از پایان خدمت باید به شغل واقعی و پایدار متصل شوند.

علیرضا رحیمی، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، در جریان برگزاری گردهمایی ملی آموزش مجریان طرح مهارت‌آموزی تا اشتغال (طرح ملی شهید باقری که پیش‌تر با نام مهتا شناخته می‌شد) و شبکه ایران یاران جوان در گیلان، بر لزوم تغییر نگاه در اجرای طرح‌های مهارتی تأکید کرد و گفت: «هدف نهایی طرح ملی شهید باقری، صرفاً آموزش نیست، بلکه اتصال جوانان به اشتغال پایدار و قابل‌اندازه‌گیری است.»

او افزود: «شاخص ارزیابی این طرح، تعداد افراد آموزش‌دیده‌ای است که به بازار کار وارد شده و بیمه تامین اجتماعی شده‌اند؛ نه تعداد جلسات، کارگاه‌ها یا فرم‌های تکمیل‌شده.»

طرح سه مرحله ای اشتغال و استخدام سربازان مهارت آموخته

رحیمی در تشریح ساختار اجرایی طرح ملی شهید باقری به سه پایه اساسی اشاره کرد:

۱- احصای نیازهای شغلی استان‌ها

هر استان موظف است با کمک سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها)، نیازهای واقعی بازار کار را استخراج کرده و اطلس اشتغال منطقه‌ای را تدوین کند.

۲- تدوین آموزش‌های هدفمند توسط فنی و حرفه‌ای

وی تأکید کرد که سازمان فنی و حرفه‌ای بر اساس نیازهای احصاشده، باید دوره‌هایی دقیق، کاربردی و متناسب با مشاغل واقعی تدوین کند. به گفته رحیمی، «آموزش صرفاً برای آموزش نیست؛ بلکه باید با هدف مهارت‌افزایی واقعی ارائه شود.»

۳- ورود نیروهای آموزش‌دیده، به‌ویژه سربازان، به بازار کار

معاون امور جوانان گفت: سربازانی که در دوران خدمت، مهارت‌آموزی می‌کنند، پس از پایان خدمت باید به شغل واقعی و پایدار متصل شوند. این بخش با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح، مرکز مهارت‌آموزی و سازمان فنی و حرفه‌ای اجرا خواهد شد.

 ۲۱۰ میلیارد تومان برای اشتغال جوانان

رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود به تأمین اعتبار طرح اشاره کرد و گفت:«۲۱۰ میلیارد تومان بودجه برای اجرای این طرح به سمن‌های جوانان سراسر کشور اختصاص یافته است و ادامه تخصیص‌ها، منوط به ثبت خروجی‌های واقعی اشتغال خواهد بود.»

او تأکید کرد: «ما صرفاً به گزارش‌های کاغذی یا آماری تکیه نمی‌کنیم. ملاک موفقیت، رسیدن جوان آموزش‌دیده به مرحله اشتغال و بیمه شدن است.»

مشارکت ملی برای تحقق یک مأموریت بزرگ

رحیمی در ادامه به جلسه تصمیم‌سازی اخیر در ستاد کل نیروهای مسلح با حضور سردار باقری، سردار سلامی، وزرای دفاع و علوم اشاره کرد و گفت: «طبق تصمیم آن جلسه، سمن‌های جوانان، سازمان فنی و حرفه‌ای و قرارگاه مهارت‌آموزی، مأمور اجرای ملی این طرح شدند. ما نیز به نمایندگی از جوانان کشور، مسئولیت را پذیرفته‌ایم.»

ایران، یکپارچه و سربلند خواهد ماند

در پایان سخنرانی، رحیمی با تأکید بر انسجام ملی و نقش کلیدی جوانان در توسعه کشور گفت: «ایران ما، از آذربایجان تا سیستان، از کردستان تا خوزستان، یکپارچه و مقتدر خواهد ماند. ما فرزندان سردار اسعد، ستارخان و شهیدان بزرگ هستیم. هرگز اجازه نخواهیم داد دشمنان این ملت رویای تجزیه و تفرقه را محقق کنند.»

او همچنین ضمن اعلام حمایت از دولت دکتر پزشکیان افزود: «رئیس‌جمهور مظلومانه اما با اقتدار در حال پیشبرد مسیر صداقت، وفاق و توسعه است. ما جوانان، در کنار ایشان، این مسیر دشوار را ادامه خواهیم داد.»

منبع: ایلنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا