کشف تازه دانشمندان: منشا حیات زمینی از فضا است؟
دانشمندان میگویند که مواد اولیه حیات روی زمین ممکن است از فضای بیرونی آمده و در همه جای کیهان وجود داشته باشند.

در یک مطالعه تازه، دانشمندان مولکولهای آلی پیچیدهای را در دیسکی در اطراف یک “پیشستاره” (یک ستاره تازه متولد شده) کشف کردند. این مولکولها بلوکهای سازنده حیات هستند که بعداً به قندها و اسیدهای آمینه تبدیل میشوند که موجودات زنده و گیاهان اطراف ما را تشکیل میدهند.
دانشمندان قبلاً چنین مولکولهای آلی پیچیدهای را در جاهای دیگر مشاهده کردهاند، اما کشف جدید یک حلقه گمشده مرموز را آشکار میکند که ممکن است نشان دهد حیات در کیهان گستردهتر از آن چیزی است که ما فکر میکردیم.
وقتی یک پیشستاره سرد به یک ستاره جوان احاطه شده توسط دیسکی از گرد و غبار و گاز تبدیل میشود، فرآیندی شدید است که شامل تابش شدید و خروج گاز میشود.
دانشمندان نگران بودند که این شرایط سخت، ترکیبات شیمیایی اطراف ستاره را “بازنشانی” کند، به این معنی که آنها باید دوباره در دیسکهایی که سیارات در آن شکل میگیرند، تشکیل شوند. اما یافتههای جدید نشان میدهد که مولکولهای پیچیده میتوانند از این فرآیند جان سالم به در ببرند و به طور بالقوه به دیسکهای سیارهای بعدی مهاجرت کنند.
این نتایج در یک مطالعه جدید با عنوان «جستجوی عمیق برای مولکولهای آلی پیچیده در دیسک پیشسیارهای V۸۸۳ Ori» در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران