نزدیکترین تصویر ثبت شده از خورشید را تماشا کنید +فیلم

ناسا نزدیکترین تصویر ثبت شده از خورشید را منتشر کرده است. این ویدیو توسط کاوشگر پارکر و از فاصله 6 میلیون کیلومتری ثبت شده‌اند.

ناسا به تازگی خیره‌کننده‌ترین و نزدیکترین تصاویری را که تاکنون از خورشید گرفته شده، منتشر کرده است. این تصاویر که توسط کاوشگر خورشیدی پارکر از فاصله فقط ۶ میلیون کیلومتری سطح خورشید ثبت شده، جزئیات بی‌سابقه‌ای را از تاج سوزان، بادهای خورشیدی و برخورد انفجارهای عظیم پلاسما نشان می‌دهند.

در شب کریسمس سال گذشته میلادی، کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا با رسیدن به فاصله ۶.۱۲ میلیون کیلومتری از سطح خورشید، رکوردی تاریخی را در سفرهای فضایی به ثبت رساند. اکنون، ناسا سرانجام اولین تصاویر و داده‌های این کاوش را منتشر کرده است. این تصاویر که توسط ابزار WISPR ثبت شده‌اند، نگاهی بی‌واسطه به اتمسفر فوق‌العاده داغ و پویای خورشید، یعنی تاج خورشیدی (کرونا)، ارائه می‌دهند.

ویدیو کاوشگر پارکر ثبت شده از خورشید

یکی از شگفت‌انگیزترین پدیده‌های ثبت‌شده در این تصاویر، لحظه برخورد چندین خروج جرم تاجی (CME) با یکدیگر است. CMEها انفجارهای عظیمی از ذرات باردار و میدان‌های مغناطیسی هستند که عامل اصلی آب‌وهوای فضایی محسوب می‌شوند و می‌توانند ماهواره‌ها، شبکه‌های برق و فضانوردان را در معرض خطر قرار دهند.

این ویدیو از تصاویر گرفته‌شده توسط ابزار WISPR کاوشگر خورشیدی پارکر در حین عبور از کنار خورشید در ۲۵ دسامبر ۲۰۲۴ (۵ دی ۱۴۰۳) ساخته شده است.

این تصاویر همچنین جزئیات بی‌سابقه‌ای را از منشأ باد خورشیدی، جریان دائمی ذرات باردار که با سرعت بیش از یک میلیون کیلومتر در ساعت از خورشید به بیرون می‌وزد، فاش کرده است. درحالی‌که در نزدیکی زمین، باد خورشیدی جریانی تقریباً یکنواخت است، مشاهدات نزدیک پارکر نشان داد که در نزدیکی خورشید، این جریان بسیار آشفته و پیچیده است. این کاوشگر به دانشمندان کمک کرده تا دو نوع اصلی «باد خورشیدی آهسته» را از هم تفکیک و منشأ آنها را شناسایی کنند؛ معمایی که بیش از نیم قرن ذهن فیزیکدانان را به خود مشغول کرده بود.

کاوشگر خورشیدی پارکر به افتخار «یوجین پارکر»، فیزیکدانی که برای اولین‌بار وجود باد خورشیدی را مطرح کرد، نام‌گذاری شده است. این کاوشگر به سفر خود در مدارهای نزدیک‌تر به خورشید ادامه خواهد داد و گذر نزدیک بعدی این کاوشگر برای ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۵ (۲۴ شهریور) برنامه‌ریزی شده است. هر گذر جدید، قطعه دیگری از پازل پیچیده خورشید را برای ما آشکار می‌کند و به محافظت از فناوری و حیات روی زمین کمک می‌کند.

منبع: خبرآنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا