تغییرات بزرگ نسخه جدید بلوتوث؛ از کاهش مصرف انرژی تا تقویت حریم خصوصی
نسخه جدید بلوتوث قرار است با تغییرات بزرگ و ویژگیهای جدید عرضه شود که میتوانند بر بهینهسازی کلی عملکرد دستگاه و حفظ حریم خصوصی کاربر موثر باشند.

تحریریه حرف مرد: علی شاهرخ- احتمالا گوشی جدیدی که بعد از گوشی فعلی خود میخرید، از نسخه جدید بلوتوث یعنی بلوتوث ۶.۱ استفاده میکند که به گفته توسعهدهندگانش، ضمن کاهش مصرف انرژی، به تقویت حریم خصوصی منجر میشود و تا حد زیادی وضعیت کاربر را غیرقابل ردیابی میکند.
افزایش حریم خصوصی کاربر در نسخه جدید بلوتوث
یکی از مهمترین ویژگیهای جدید بلوتوث 6.۱، تصادفیسازی زمان تغییر شناسه آدرس دستگاه (Randomized Resolvable Private Address) یا به اختصار RPA نام دارد.
این ویژگی همانطور که از نامش نیز میتوان حدس زد، با تغییر زمانبندی تعویض شناسه آدرس دستگاه، و تبدیل آن به یک روند تصادفی، شناسایی و رهگیری دستگاه توسط اشخاص دیگر و هکرها را دشوار میکند.
در قیاس با بلوتوث نسخه ۶ که از قابلیت تغییر منظم شناسه آدرس در زمانهای مشخص برخوردار بود، نامشخص بودن فاصله زمانی تغییر شناسه دستگاه در بلوتوث ۶.۱ و تنظیم تصادفی آن، یکی از انقلابیترین قابلیتهای نسخه جدید بلوتوث از نظر حریم خصوصی محسوب میشود.

توسعهدهندگان میگویند این قابلیت بر میزان مصرف انرژی نیز تاثیر میگذارد و به طور کلی، مصرف انرژی دستگاه در حالتی که بلوتوث روشن و در حال کار است را کاهش میدهد.
در واقع فرآیند جدید تغییر شناسه دستگاه در زمانهای نامنظم و تصادفی، قرار است به جای تراشه اصلی گوشی، توسط تراشه اختصاصی بلوتوث انجام شود. این موضوع فشار کمتری بر پردازنده مرکزی گوشی وارد کرده و بالطبع، مصرف کلی انرژی را کاهش میدهد.
گوشیهای مجهز به بلوتوث ۶.۱ از چه زمانی عرضه میشوند؟
بلوتوث نسخه ۶.۱ به تازگی و به عنوان بخشی از برنامه دوساله توسعهدهندگان رونمایی شده است. اما اگر خوشبین باشیم، شاید بتوانیم انتظار داشته باشیم که تا پیش از پایان سال ۲۰۲۵، این نسخه از بلوتوث در برخی گوشیها به کار برده شود.
برای مثال اپل که سابقه خوبی در به کاربستن فناوریهای جدید و تثبیتشده در گوشیهای خود دارد، ممکن است سری آیفون ۱۷ را با بلوتوث نسخه ۶ یا نسخه ۶.۱ ارائه کند.
با وجود این اگر منطقی باشیم، باید سال ۲۰۲۶ را سالی بدانیم که گوشیهای مختلفی اعم از اندروید و آیفون با بلوتوث نسخه ۶.۱ از راه میرسند.
منبع: techradar