صدور حکم اعدام برای امیر تتلو: سبّ النبی چیست؟
حکم اعدام امیر تتلو، خواننده جنجالی، به اتهام سبّ النبی پس از اعتراض دادستان و بررسی دیوان عالی کشور صادر شد. جزئیات این پرونده جنجالی را بخوانید.

حکم اعدام امیرحسین مقصودلو، معروف به امیر تتلو، به اتهام «سبّ النبی» توسط قضات شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان تهران صادر شد. این حکم پس از اعتراض دادستانی و نقض رأی قبلی در دیوان عالی کشور، بار دیگر در دادگاه بررسی شد.
در رأی اولیه، شعبه نهم دادگاه کیفری استان تهران این اتهام را ثابت ندانسته و تتلو را تنها به پنج سال حبس محکوم کرده بود. اما با اعتراض دادستانی، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شد. قضات دیوان رأی دادگاه بدوی را نقض کردند و خواستار بررسی مجدد پرونده شدند.
در همین حال، یک منبع آگاه به خبرگزاری فارس گفت: حکم نهایی تتلو هنوز صادر نشده است. او بهتازگی مشمول ارفاق قانونی شده است.
ارفاقهای قانونی، امکانی است که در قوانین کیفری برای کمک به محکومان در راستای رویکرد عدالت ترمیمی، پیشبینی شده است.
سبّ النبی چیست؟
اصطلاح «سبّ النبی» در فقه و حقوق به معنای هرگونه توهین، اهانت، و نسبت دادن صفات ناپسند به پیامبر اسلام (ص) یا یا انکار مقام و منزلت ایشان است.
در قوانین ایران، ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی این جرم را شامل اهانت به پیامبر، ائمه اطهار (ع)، سایر پیامبران الهی و مقدسات اسلام میداند. در صورت اثبات، مجازات این جرم اعدام است.
دلایل اتهام سبّ النبی علیه تتلو
جزئیات دقیق اظهارات یا محتوای منتشرشده توسط تتلو که منجر به این اتهام شده است، به طور رسمی اعلام نشده است. اما اظهارات وکیل او حاکی از آن است که محتوای ترانهها، ویدیوها یا پستهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی او بهعنوان مصادیق احتمالی این جرم مورد بررسی قرار گرفتهاند.
روند صدور حکم اعدام
امیر تتلو در دادگاه ابتدایی، اتهام خود را رد کرده و به پنج سال حبس محکوم شده بود. اما اعتراض دادستان موجب بازگشت پرونده به دیوان عالی کشور شد. پس از بررسی مجدد، شعبه ششم دادگاه کیفری با اکثریت آرا اتهام سبّ النبی را وارد دانسته و حکم اعدام صادر کرد.
مجید نقشی، وکیل تتلو، اعلام کرده بود که برخی از محتوای مورد استناد، متعلق به موکلش نیست و دفاعیات لازم در دادگاه ارائه شده است. خود تتلو نیز در جریان رسیدگیهای قضایی از برخی رفتارهای خود ابراز پشیمانی کرده و عذرخواهی نموده است.
دیگر محکومیتهای امیر تتلو
تتلو پیش از این نیز به اتهاماتی چون «فساد و فحشا» و «تبلیغ علیه نظام» محاکمه و به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود.
حکم اعدام صادره علیه امیر تتلو اگر واقعیت هم داشته باشد باز قطعی نیست و قابل اعتراض در دیوان عالی کشور است.
مقصر شرایط امروز تتلو مسئولین تندرو و منفعت طلب هستند این بشر رام بود مخالف نظام نبود هر کاری ازش خواستن انجام داد ولی به وعده هاشون عمل نکردن با اعصاب و روانش بازی کردن سرخورده شد و نتیجه اش شد اینی که الان هست با کشتنش چیزی درست نمیشه کدوم دختر رو به زور کشوند تو خونه اش ؟ موافق کارهاش نیستم ولی اعدام زیاده رویه انصاف نیست. دست پخت خودتونه یک استعداد رو به کجا رسوندین… مخالف اعدامش هستم
این خواننده باامدنش واینکه پشیمون ازکارهاش معنبش میشه اینکه نمیخواد طناب دور گردنش بره .نه که با امدنش خودش وشما طناب بندازین دور گردنس اومده تا مجازاتشو بکشه ودوباره زندگی کنه حرف حق رو انجام بدید
شما را به خداوند قسم میدم که انقدر راحت راجع به یک هنرمند یک شاعر یک آهنگساز یک تنظیم کننده اینگونه قضاوت نکنید مهم این است که درون تتلو روشن است و ظاهر بیرون او به خودش مربوط است هدف از تبلیغها و صحبتهای تتلو ه جوانها فقط دور از نزاع عصبانیت و ایجاد آرامش بود حتی تتلو یک گیاهخوار است و گوشت حیوان را نمیخورد این نشان دهنده لطافت و مهربانی اوست پس ببخشید تا بخشیده شوید
اگر ی فردی ی حرف خالکوبی داشته باشه حرامه و ماموران با اشدمجازات برخورد میکنند چرا چون خالکوبی داره این نمیدونم با ملایمت برخورد میکنن این شیطان صفت ازقیافش معلومه بعدم میگن چرا اینجوری شداینو اعدام نکنن وای بحال بقیه جوانها که همین خالکوبی را مد کرده بود یمدت