ساخت یک سامانه مبتنی بر هوش مصنوعی برای مقابله با حملات موشکی

سامانه جدیدی که توسط بریتانیا با نام Rattlesnaq در حال توسعه است، می‌تواند به جای خلبان با سرعت بالا در تصمیم‌گیری از موشک‌ها جا خالی دهد.

مهندسان در یک شبیه‌ساز واقع در عمق تاسیسات وارتون BAE Systems در حال آزمایش یک سیستم هوش مصنوعی پیشرفته با نام Rattlesnaq هستند که توسط شرکت فناوری دفاعی سوئدی Avioniq توسعه یافته است.

Rattlesnaq چیست؟

این نرم افزار برای نقشه‌برداری از تهدیدهای موشکی نامرئی در زمان واقعی طراحی شده که نه تنها باعث آگاه‌سازی خلبان می‌شود، بلکه تصویری زنده و پویا از خطر را ترسیم کرده و مشخص خواهد کرد موشک‌های دشمن از کدام قسمت حمله می‌کنند و در حال حاضر کدام بخش از آسمان برای پرواز بی‌خطر است.با ترکیب کردن مدل‌سازی پیشرفته موشک با هوش مصنوعی قابل تایید، Rattlesnaq آگاهی موقعیتی و پشتیبانی تصمیم‌گیری در لحظه را ارائه کرده و مرزهای تهدید قابل اندازه‌گیری را در فضای نبرد فراتر از برد بصری (BVR) تعریف می‌کند.

ترس جایگاهی ندارد!

این سیستم به صورت بصری مانورهای بهینه را برای فرار از موشک‌های هوا به هوا و زمین به هوا ارائه می‌کند و در عین حال، راه‌حل‌های شلیک در زمان واقعی را ارائه کرده و در نهایت می‌تواند کشندگی، بقا و موفقیت کلی ماموریت یک جنگنده را تضمین کند.این هوش مصنوعی که هم اکنون با خدمه یوروفایتر تایفون آزمایش می‌شود، نه تنها به خلبان‌ها کمک می‌کند، بلکه آن‌ها را به جنگجویانی تیزبین‌تر، سریع‌تر و سازگارتر برای آینده آسمان‌ها تبدیل می‌کند.

پاول اسمیت به عنوان رئیس بخش استراتژی تایفون در شرکت BAE Systems فعالیت دارد و خلبان سابق تایفون نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا بوده است.آقای اسمیت در این رابطه اظهار داشت که فناوری موردنظر پتانسیل ایجاد انقلاب در آموزش و تاکتیک‌های خلبان‌ها را دارد. همچنین توانایی تصمیم‌گیری سریع و دقیق هنگام کار با هواپیمایی مانند تایفون بسیار مهم بوده و این به معنای آن است که آگاهی از موقعیت اهمیت زیادی دارد.

آقای اسمیت بر این باور است در فضای نبرد آینده و هنگامی که تهدیدها به صورت دائم در حال تغییر هستند برای این که خلبان‌ها بتوانند در بدترین محیط‌های عملیاتی عملکرد موثر داشته باشند، نیازمند آگاهی از موقعیت به صورت زنده و در لحظه خواهند بود.

ساخت یک سامانه مبتنی بر هوش مصنوعی برای مقابله با حملات موشکی
ساخت یک سامانه مبتنی بر هوش مصنوعی برای مقابله با حملات موشکی

فناوری‌های جدید مورد آزمایش شامل یک کامپیوتر ماموریتی نسل بعدی بوده که می‌تواند داده‌ها را ۲۰۰ برابر سریع‌تر پردازش کند. از طرف دیگر باید به نمایشگر بزرگ برای کابین خلبان آینده تایفون اشاره کرد که برای ارائه دید گسترده با تراکم بالا از محیط‌های هدف و تهدید در زمان واقعی با هدف کمک به خلبان‌ها طراحی شده است.خلبان سابق نیروی هوایی سوئد که از بنیان‌گذاران Avioniq است اظهار داشت که Rattlesnaq با استفاده از هوش مصنوعی قابل تایید کار کرده و تضمین می‌کند تمام اطلاعات داده شده به خلبان‌ها به صورت مستقل قابل تایید است.

ترکیب مدل‌سازی پیشرفته و هوش مصنوعی قابل تایید، ارزیابی‌های تهدید لحظه‌ای را به صورت مستقیم به هواپیما ارائه می‌کند. او در بیانیه‌ای بیان کرد که این مسئله بدان معنا است یک هواپیمای واحد می‌تواند تاثیر موثرتری در ضربه زدن به دشمن داشته باشد.در ادامه باید گفت این سامانه یک جنگنده را قادر خواهد ساخت تا بتواند تهدیدها را با کارایی بیشتری شکست دهد، بقا را افزایش داده و از عملیات در کنار هواپیماهای بدون سرنشین پشتیبانی می‌کند.

هم اکنون مهندس‌های Avioniq و BAE Systems با یکدیگر در حال همکاری هستند تا این قابلیت را در تایفون ادغام کرده و شامل تعدادی نمایش فنی در شبیه‌ساز می‌شود.این اثر ضرب نیرو در سناریوهای هواپیماهای جنگی مشارکتی (CCA) که در آن جنگنده‌های سرنشین‌دار در کنار پهپادهای خودکار مانند پلتفرم‌های Loyal Wingman پرواز می‌کنند، حیاتی‌تر می‌شود.

پردازش داده‌های داخلی Rattlesnaq به آن اجازه می‌دهد تا اطلاعات تهدید را نه تنها به خلبان اصلی، بلکه به صورت مستقیم به سیستم پرواز خودکار هر پهپاد محاسبه و ارسال کند. این ویژگی به تمام هواپیمای موجود در گروه پروازی اجازه می‌دهد در زمان واقعی خود را با شرایط تطبیق دهند. همچنین از تهدیدها اجتناب کرده و نزدیک بودن خود را به اهداف حفظ کنند.

از طرف دیگر به تغییرها در فضای نبرد واکنش بهینه نشان خواهند داد و جالب است بدانید تمام این اتفاق‌ها بدون افزایش بار شناختی خلبان رخ می‌دهد.آزمایش‌ها با ناوگان هوایی نسل چهارم و پنجم ناتو به خوبی توانایی Rattlesnaq را در زمینه افزایش بقا و هماهنگی در محیط‌های پرخطر، با سرنشین و بدون سرنشین نشان داده است.

منبع: گجت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا