کشف دو گونه جدید حلزون دریایی رنگارنگ در اندونزی

پژوهشگران با شناسایی دو گونه جدید حلزون بی‌صدف دریایی در اندونزی به نام‌های «Phyllidia ovata» و «Phyllidia fontjei»، گام دیگری در شناخت تنوع زیستی اقیانوس‌ها برداشتند. این کشف حاصل همکاری بین‌المللی و مشارکت جامعه علمی و عکاسان زیرآب است.

دو گونه جدید و رنگارنگ از حلزون بی‌صدف دریایی در اندونزی کشف شده است. پنج دانشمند زن دو گونه ناشناخته از حلزون بی‌صدف دریایی خاردار را که در آب‌های سواحل شمالی «سولاوسی» (Sulawesi) و اندونزی یافت کرده‌اند، شناسایی کرده‌اند. این گونه‌های جدید که به تنوع زیستی دریایی اضافه شده‌اند موسوم به «Phyllidia ovata» و «Phyllidia fontjei» هستند.

به نقل از اس‌تی‌دی، حلزون بی‌صدف دریایی خاردار که متعلق به خانواده «Phyllidiidae» هستند، در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام پراکنده شده‌اند. آنها از اسفنج‌ها تغذیه می‌کنند و سموم شکار خود را در دفاع شیمیایی خود به کار می‌گیرند. رنگ‌های زنده و توانایی آنها در دفع شکارچیان از طریق شیمیایی، آنها را در بین پژوهشگران و علاقه‌مندان به حیات دریایی مشهور کرده است.

دانشمندان تنها در سواحل شمالی «سولاوسی»، حدود ۳۵۰ گونه حلزون بی‌صدف دریایی را ثبت کرده‌اند. از این میان، حدود ۱۰۰ گونه، جدید تصور می‌شوند، اما هنوز به طور رسمی نام‌گذاری نشده‌اند. این دو گونه جدید با رنگ‌های خیره‌کننده اکنون به سوابق علمی اضافه شده‌اند.

گونه «Phyllidia ovata» به دلیل ظاهر منحصر به فرد خود که هم از نظر شکل و هم از نظر الگو شبیه به تخم مرغ است، نام‌گذاری شد. این گونه در ۲۳ سال گذشته چندین بار توسط عکاسان مشتاق زیر آب در اندونزی، ژاپن، تایوان، فیلیپین و استرالیا عکاسی شده است، اما اکنون به عنوان گونه‌ای جدید برای علم شناخته شده است. این حلزون بی‌صدف دریایی خاردار با اندازه متوسط ​​تا ۵ سانتی‌متر، سرانجام توسط یک غواص در سواحل شمالی «سولاوسی» نام‌گذاری شد.

همچنین بخوانید: کشف شگفت‌انگیز کهکشان‌های خفته در کیهان اولیه با تلسکوپ جیمز وب

گونه «Phyllidia fontjei» به افتخار دکتر «فونتیه کالیگیس»(Fontje Kaligis) فقید، پژوهشگر اندونزیایی که در گشودن مسیرهای جدید همکاری بین‌المللی برای پیشبرد دانش ما از تنوع زیستی گاه پنهان در سواحل شمالی «سولاوسی» نقش اساسی داشت، نام‌گذاری شد.

یافتن این گونه کوچک حلزون بی‌صدف دریایی خاردار با حداکثر اندازه مستند شده ۱۶ میلی‌متر دشوار است. با این حال، این گونه در ۱۵ سال گذشته در اندونزی و مالزی عکاسی شده است، اما در دریای «آندامان»(Andaman) در اقیانوس هند رایج‌تر است.

از مشاهده تا طبقه‌بندی

این گونه بر اساس یک نمونه مرجع واحد که دانشمندان آن را «گونه‌نام»(holotype) می‌نامند، توصیف شده است. «گونه‌نام» از نظر بافت‌شناسی مورد بررسی قرار گرفته است که امکان بررسی بسیار دقیق آناتومی آن را فراهم می‌کند.

در زیست‌شناسی، نامی که برای اولین بار برای معرفی یک گروه آرایه‌شناختی جدید به کار می‌برند و این نام بر روی این گونه باقی می‌ماند، حتی اگر در گونه‌شناسی آن تجدید نظر شود، «گونه‌نام» نامیده می‌شود.

این کشفیات تا حد زیادی به لطف افرادی که تحصیلات علمی رسمی ندارند، اما علاقه‌مند به مستندسازی و حفاظت از تنوع زمین هستند، امکان‌پذیر شد. عکس‌ها و داده‌های منتشر شده در پلتفرم‌های شهروندی، رسانه‌های اجتماعی و جوامع اختصاصی و انجمن حلزون بی‌صدف دریایی که اکنون منحل شده است، اطلاعات حیاتی را برای شناسایی این نرم‌تنان دریایی به عنوان گونه‌های جدید برای علم و تعیین توزیع جغرافیایی واقع‌بینانه‌تر در اختیار پژوهشگران قرار داد.

دکتر «ناتالی یوناو»(Nathalie Yonow) از «دانشگاه سوانزی»(Swansea) و یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: همه ما از این پلتفرم‌ها در بسیاری از زمینه‌های مختلف طبقه‌بندی استفاده می‌کنیم، زیرا آنها سوابق مفیدی را زمانی که گونه‌ها متمایز هستند، ارائه می‌دهند و آنها این کار را بیش از دو دهه انجام داده‌اند.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا