افشای راز سازندگان اهرام مصر با کشفیات جدید: نظریه بردگان رد شد!

کشف شماری کتیبه‌های باستانی در هرم جیزه نشان داده که این بنای بزرگ نه توسط بردگان بلکه توسط کارگرانی ماهر و مزدبگیر ساخته شده است.

تحریریه حرف مرد: علی شاهرخ- کشف کتیبه‌های باستانی در هرم جیزه نشان می‌دهد که این بنا نه توسط بردگان، بلکه توسط کارگران ماهر و مزدبگیر ساخته شده است.

بسیاری از آنچه باستان‌شناسان درباره هرم بزرگ جیزه می‌پنداشتند، اکنون تغییر کرده است. در واقع، یک کشف انقلابی جدید نشان داده است که چه کسانی این هرم ۴۵۰۰ ساله مصر را ساخته‌اند.

پیشرفت‌های تکنولوژیکی جدید در کنار کشف کتیبه‌های باستانی جدید، توضیحی کاملا جدید درباره نحوه ساخت اهرام مصر خصوصا هرم بزرگ جیزه برای ما به ارمغان آورده که تمام دانسته‌های پیشین را کاملا رد می‌کند.

در تمام سالیان گذشته، یکی از مبهم‌ترین سوالات مورخان، باستان شناسان و مهندسان این بوده که مصریان باستان چطور بدون استفاده از ماشین‌آلات مدرن امروزی، چنین بناهای شگفت‌آوری ساخته‌اند.

ابطال فرضیه قدیمی: سازندگان اهرام مصر چه کسانی هستند؟

پیش از این، تصور می‌شد که این هرم نمادین توسط بیش از ۱۰۰ هزار برده ساخته شده که به مدت ۲۰ سال و در شیفت‌های سه‌ماهه کار می‌کردند. این روایت از داستان‌های یونانیان باستان نشات گرفته بود. اما اکنون، کتیبه‌هایی در داخل هرم کشف شده‌اند که روایتی کاملا متفاوت ارائه می‌دهند. به نظر می‌رسد این کتیبه‌ها نشان می‌دهند که به جای بردگان، این بنا توسط کارگران ماهر و مزدبگیر ساخته شده است.

این کشف حاصل اولین استفاده از یک فناوری نوین تصویربرداری برای بررسی اتاقک‌های باریک بالای اتاق فرعون بود که طی آن، نوشته‌های جدیدی در بخش‌هایی از هرم کشف شد.

کتیبه های حکاکی شده توسط کارگران در هرم جیزه
کتیبه های حکاکی شده توسط کارگران در هرم جیزه

این کتیبه‌ها که توسط یک مورخ مصری به نام دکتر زاهی حواس و تیمش کشف شده‌، نشانه‌هایی کاملا جدید هستند و تصور می‌شود که توسط کارگران در قرن سیزدهم پیش از میلاد ثبت شده باشند.

علاوه بر این، کشف و شناسایی مقابری که محل دفن کارگران ماهر بوده، فرضیه جدید درباره سازندگان اهرام مصر را تقویت می‌کند. در این مقابر، باستان‌شناسان مجسمه‌هایی نیز یافته‌اند که کارگران را در حال حمل سنگ‌های عظیم نشان می‌دهد، همراه با عناوینی که به خط هیروگلیف نوشته شده‌اند. این عناوین شامل مواردی مانند «ناظر ضلع هرم» و «صنعتگر» بوده که مشخصا از رده‌های شغلی افراد حکایت دارد.

دکتر حواس می‌گوید که کشف این مقبره‌ها و کتیبه‌ها «تایید می‌کند که سازندگان برده نبوده‌اند. اگر چنین بود، هرگز در سایه اهرام دفن نمی‌شدند.» او در پادکست «مت بیل لیمیتلس» افزود: «بردگان مقبره‌های خود را برای ابدیت، مانند پادشاهان و ملکه‌ها، آماده نمی‌کردند.»

تیم تحقیقاتی همچنین ابزارهای سنگی و انبارهایی یافته‌اند که به نظر می‌رسد در ساخت هرم استفاده شده‌اند. یافته‌های دیگر، اطلاعات بیشتری درباره تکنیک‌های به کار رفته در ساخت هرم جیزه را آشکار کرده است. مثلا، یک معدن سنگ آهک در فاصله ۱۰۰۰ فوتی هرم کشف شده که شامل یک رمپ از سنگ‌ریزه و گِل برای تسهیل حمل‌ونقل بوده است.

دکتر حواس می‌گوید: «این منطقه را حفاری کردیم و در محوطه‌ای با نام C2، بقایای رمپ را یافتیم؛ مخلوطی از سنگ‌ریزه، شن و گِل. وقتی رمپ تخریب شد، همه ردپاها پاک نشده بود و ما بقایای آن را کشف کردیم.»

این اولین باری نیست که کتیبه‌هایی در اهرام مصر کشف می‌شود؛ در واقع، پیش از این نیز شماری حکاکی مشابه کشف شده بود که در آن زمان بحث اصلی درباره قدمت آن‌ها بود و مشخص نشد به طور دقیق مربوط به چه زمانی هستند. در آن زمان، بسیاری از محققان آن حکاکی‌ها را نوشته‌هایی مربوط به قرن‌ها بعد از ساخت هرم قلمداد کردند.

مقبره کارگران در اطراف اهرام
مقبره کارگران در اطراف اهرام

در همین رابطه و در پاسخ به سوالی درباره احتمال جعلی بودن نوشته‌ها و حکاکی‌های جدید، دکتر حواس توضیح داد:

«آن‌ها در اتاقک‌هایی یافت شده‌اند که دسترسی به آن‌ها دشوار و خطرناک است و از سبک‌های نوشتاری استفاده شده که فقط مصرشناسان آموزش‌دیده می‌توانند آن‌ها را به درستی تفسیر کنند. تقریبا غیرممکن است که کسی در دوران اخیر بتواند چنین چیزی را جعل کند. برای رسیدن به این اتاقک‌ها باید حدود ۴۵ فوت بالا رفت و از فضاهای تنگ عبور کرد.»

او با تاکید بر کشف سرنخ‌های جدیدی درباره نوع غذای مصرفی کارگران در زمان ساخت اهرام افزود: «این کتیبه‌ها نوشته‌های اصلی کارگران مصر باستان هستند.»

دکتر حواس همچنین فاش کرد: «این افسانه رایج وجود دارد که کارگران فقط سیر، پیاز و نان می‌خوردند، اما ما هزاران استخوان حیوان در محل کشف کرده‌ایم که می‌تواند نشانگر کیفیت تغذیه بالای کارگران باشد.»

وی در توضیح می‌افزاید: «برآورد شده است که آن‌ها هر روز ۱۱ گاو و ۳۳ بز را برای تغذیه کارگران ذبح می‌کردند… این رژیم غذایی برای تامین انرژی حدود ۱۰.۰۰۰ کارگر در روز کافی بود.»

منبع: ladbible

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا