آیا خوردن پنیر باعث کابوس می‌شود؟ پژوهش جدید پاسخ می‌دهد

پژوهش تازه‌ای از دانشگاه مونترآل نشان می‌دهد حساسیت به لاکتوز می‌تواند از عوامل مهم بروز کابوس‌های شبانه و افت کیفیت خواب باشد، به‌ویژه پس از مصرف پنیر و دیگر لبنیات پیش از خواب.

دانشمندان دریافته‌اند ارتباطی قوی میان خوردن پنیر، «عدم تحمل لاکتوز» (Lactose intolerance) و دیدن کابوس شبانه وجود دارد که توضیح می‌دهد چرا بسیاری لبنیات را علت خواب‌های بدشان می‌دانند.

براساس گزارش Medical Xpress، محققان دانشگاه مونترآل در پژوهشی جدید ارتباط عادات غذایی، کیفیت خواب و محتوای رؤیا‌ها را بررسی کردند. با نظرسنجی از بیش از هزار دانشجو به یافته‌های جالبی دست یافتند.

درحالی‌که بسیاری از شرکت‌کنندگان معتقد بودند غذا‌های شیرین یا تند خواب آنها را مختل می‌کند، این پژوهش ارتباط آماری بسیار قوی بین تحمل‌نکردن لاکتوز و ۳ عامل دیگر نشان داد:

بروز علائم گوارشی طی شب

افزایش شدت و تکرار کابوس‌ها

کاهش کیفیت کلی خواب

ارتباط پنیر و کابوس

دکتر «توره نیلسن» (Tore Nielsen)، سرپرست این پژوهش، توضیح می‌دهد: «این یافته‌ها منطقی به نظر می‌رسند. می‌دانیم احساسات بدنی می‌توانند بر محتوای رؤیا‌ها تأثیر بگذارند. به نظر می‌رسد افرادی که به لاکتوز (قند موجود در شیر و لبنیات) حساسیت دارند، با مصرف این مواد، در شب دچار ناراحتی‌های گوارشی مانند گاز یا درد معده می‎‌شوند و این ناراحتی فیزیکی، خود را به‌شکل کابوس نشان می‌دهد.»

همچنین بخوانید: خطر نادیده‌ گرفتن فشار خون بالا؛ سکته مغزی می‌تواند بی‌صدا آغاز شود

محققان همچنین دریافتند حدود یک‌سوم شرکت‌کنندگان، کابوس‌های منظم گزارش کردند. زنان درکل بیشتر رؤیاهایشان را به یاد می‌آوردند، بیشتر از کیفیت پایین خواب شکایت می‌کنند و تقریباً دوبرابر مردان حساسیت غذایی گزارش کرده‌اند. همچنین افرادی که رژیم غذایی سالمی نداشتند، بیشتر در معرض تجربه خواب‌های بد قرار داشتند.

پژوهشگران می‌گویند افرادی تحمل لاکتوز را ندارند، می‌توانند با پرهیز از مصرف لبنیات، به‌ویژه قبل از خواب، یکی از عوامل تجربه کابوس را حذف کنند. البته محققان تأکید می‌کنند این پژوهش «ارتباط» را نشان می‌دهد و برای اثبات قطعی رابطه «علت و معلول» به تحقیقات بیشتری نیاز است.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال Frontiers in Psychology منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا