آیا سیارک YR4 با ماه برخورد خواهد کرد؟

ستاره‌شناسان می‌گویند سیارک YR4 هیچ تهدیدی برای زمین ندارد، اما احتمال برخورد آن با ماه در سال ۲۰۳۲، ۴ درصد است.

 اندکی پس از کشف سیارک YR4 در ۲۷ دسامبر ۲۰۲۴، ستاره‌شناسان به این نتیجه رسیدند که این سیارک هیچ تهدیدی برای زمین ندارد. اما احتمال برخورد آن با ماه در سال ۲۰۳۲، ۴ درصد است.

اگر این برخورد رخ دهد، یک دهانه برخوردی به قطر حدود یک کیلومتر در ماه تشکیل خواهد شد و تقریباً ۱۰۰ میلیون تن زباله به فضا پرتاب خواهد شد که تهدیدی برای ماهواره‌های موجود در مدار زمین محسوب می‌شود و به طور بالقوه باعث بارش‌های شهابی غیرمعمولی می‌شود که از زمین قابل مشاهده هستند.

دانشمندان در مطالعه‌ای که در مجله AAS منتشر شد، تهدید ناشی از بقایای فضایی سیارک YR4 را برای بشریت تخمین زدند. آنها تأیید کردند که بسته به محل برخورد واقعی روی ماه، همه بقایای آن به زمین نخواهند رسید. تا ۱۰٪ از این مواد می‌تواند ظرف چند روز به زمین برسد.

دانشمندان هشدار دادند که «خطرناک‌ترین ذرات، ذراتی با قطر بزرگتر از ۰.۱ میلی‌متر هستند که ظرف چند روز یا چند ماه به مدار پایین زمین می‌رسند و ماهواره‌ها را تهدید می‌کنند.»

این مطالعه بر اندازه دهانه برخوردی ماه، میزان مواد پرتاب شده به فضا، توزیع اندازه زباله‌ها، مکان‌های احتمالی برخورد روی ماه و میزان رسیدن زباله‌ها به فضای نزدیک زمین تمرکز داشت.

همچنین بخوانید: اولین تصاویر «ورا روبین» روز دوشنبه منتشر خواهند شد

دانشمندان مدل‌سازی کامپیوتری از برخورد سیارک ۲۰۲۴  YR4 با ماه انجام دادند

پس از مدل‌سازی ۱۰،۰۰۰ سناریو، مشخص شد که ۴۱۰ مورد از آنها منجر به برخورد با ماه (عمدتاً در نیمکره جنوبی آن رو به زمین) خواهد شد. ذراتی که به سرعت کیهانی دوم (۱۱.۲ کیلومتر بر ثانیه) می‌رسند، به طور ناهموار پراکنده می‌شوند و مقدار ذراتی که به زمین می‌رسند به محل برخورد بستگی دارد.

برای اینکه این خرده سیارک سریع به زمین برسد، باید به لبه پشتی ماه (دور از جهت حرکت آن) برخورد کند تا سرعت خرده سیارک، سرعت مداری ماه (۱ کیلومتر بر ثانیه) را جبران کند.

در بدترین حالت (۱۰٪ از زباله‌ها)، جریان ذرات خطرناک ۱۰ تا ۱۰۰۰ برابر سطح عادی افزایش می‌یابد و فرسودگی ماهواره‌ها، به ویژه در مدار پایین زمین، جایی که ۹۰٪ از آنها قرار دارند، تسریع می‌شود و طول عمر آنها در روز‌های اوج ریزش زباله به شدت کاهش می‌یابد.

دانشمندان نتیجه گرفتند که آلودگی فوری ناشی از برخورد سیارک به ماه از شدت غبار فضایی پس‌زمینه فراتر خواهد رفت، اگرچه آسیب فاجعه‌بار مستقیم به ماهواره‌ها بعید است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از Naukatv.ru

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا