وقتی پرچمداران گرانقیمت سامسونگ و اپل در برابر گوشی جدید وان پلاس حرفی برای گفتن ندارند!
اگر قرار باشد وان پلاس 13 تی را در چند کلمه توصیف کنیم باید گفت: بازگشت باشکوه پرچمداران کامپکت!

تحریریه حرف مرد: علی شاهرخ- وان پلاس با عرضه گوشی وان پلاس 13T به عنوان یک عضو جدید در خانواده پرچمداران وان پلاس ۱۳، بسیاری از طرفداران حرفهای دنیای موبایل را شگفتزده کرد. وان پلاس ۱۳ تی، یک پرچمدار کامپکت زیبا و خوشساخت با طراحی نوین و البته باتری بسیار قدرتمند است که به معنای صحیح کلمه، هر آنچه که از یک پرچمدار کامپکت نیاز داشته باشید را برآورده میسازد.
گوشی جدید وان پلاس اخیرا و در یک تست معتبر، از پرچمداران گرانقیمت و معروفی از جمله آیفون ۱۶ پرو مکس، شیائومی ۱۵ پرو، گلکسی اس ۲۵ اولترا و پیکسل ۹ پرو ایکس ال بهتر عمل کرده و بار دیگر جذابیتهای خود را به رخ کشیده است.
وان پلاس ۱۳ تی و حل یک معضل قدیمی!
از اولین آیفون تا ایسوس زنفون ۹ و آیفون ۱۳ مینی که آخرین آیفون کامپکت بود، یکی از مهمترین مشکلاتی که گوشیهای کامپکت با آن دستوپنجه نرم میکردند و عملا نیز، فناوری روز راهی برای رفع آن نداشت، محدودیتهای گنجایش باتری و عمر باتری کم بود.
با وجود این، طی یکی دو سال گذشته، استفاده از نسل جدید باتریها از نوع سیلیکون کربنی (Si/C) با چگالی بالاتر از باتریهای لیتیومی، سبب شده تا کمپانیهای گوشیسازی حالا بتوانند محصولاتی با ظرفیت بیش از ۶ هزار میلیآمپرساعت و بیشتر عرضه کنند. چیزی که با باتریهای لیتیومی عملا غیرممکن بود.
وان پلاس ۱۳ تی، به عنوان گوشی جدید این کمپانی چینی که اخیرا معرفی شده، به عنوان یک پرچمدار کامپکت با ابعاد ۱۵۰.۸۱ در ۷۱.۷۰ و البته با ضخامت ۸.۱۵ میلیمتر، از یک باتری بزرگ با ظرفیت حیرتآور ۶۲۶۰ میلیآمپرساعتی برخوردار است که حتی ظرفیت آن از ظرفیت باتری برخی پرچمداران بزرگ ابعاد سالیان اخیر بیشتر است.
ظرفیت بالای باتری گوشی جدید وان پلاس سبب شده تا اخیرا تستی در بخش باتری برای مقایسه این گوشی با ۵ پرچمدار سرشناس انجام شود. پیش از ادامه، ظرفیت باتری گوشیهای حاضر در این تست را مرور میکنیم:
- وانپلاس ۱۳تی: ۶۲۶۰ میلیآمپر ساعت (سیلیکون کربن)
- آیفون ۱۶ پرو مکس: ۴۶۸۵ میلیآمپر ساعت (لیتیوم یونی)
- گلکسی اس ۲۵ اولترا: ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت (لیتیوم یونی)
- شیائومی ۱۵ پرو: ۶۱۰۰ میلیآمپر ساعت (سیلیکون کربن)
- پیکسل ۹ پرو ایکسال: ۵۰۶۰ میلیآمپر ساعت (لیتیوم یونی)
- وانپلاس ۱۳: ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعت (سیلیکون کربن)

از بین اعضای این تست، ۴ گوشی یعنی وان پلاس 13، شیائومی ۱۵ پرو، گلکسی اس ۲۵ اولترا و وان پلاس ۱۳ تی از پردازنده اسنپدراگون ۸ الیت استفاده میکنند. آیفون ۱۶ پرو مکس و گوگل پیکسل ۹ پرو ایکس ال نیز از تراشههای اختصاصی خود، به ترتیب A18 برای آیفون و تنسور G4 برای پیکسل استفاده میکنند.
بر اساس نتایج این مقایسه، وان پلاس 13T از نظر عملکرد باتری و طول عمر آن، به مراتب بهتر از ۵ گوشی دیگر ظاهر شده است. این در حالی است که دو گوشی دیگر این فهرست نیز از باتری سیلیکون کربنی استفاده میکنند اما شاید علت برتری گوشی جدید وان پلاس را باید در ظرفیت بالاتر باتری آن نسبت به آن دو گوشی یافت.
از سوی دیگر، پردازندههای متفاوت به معنای میزان مصرف انرژی متفاوت در گوشیهاست و اندازه و رزولوشن نمایشگر نیز در این مهم موثر است؛ با وجود این، نتایج این تست میتواند در ارائه دورنمایی کلی برای قضاوت در این مورد کاربرد داشته باشد.
مراحل تست و عملکرد پرچمداران
مطابق انتظار و در طول آزمایش، نماینده گوگل عملکردی ضعیفتر داشت و با شیب نسبتا تندی، با کاهش درصد باتری و افزایش دما در نتیجه عملکرد سنگین؛ خاموش شد.
گوشی بعدی که خاموش شد، گلکسی اس ۲۵ اولترا بود. این دستگاه نسبت به نسلهای قبل خود عملکرد خوبی داشت تا نشان دهد سامسونگ به خوبی روی بهینهسازی عملکرد نرمافزار و سیستم عامل آن کار کرده است. ۱۴ دقیقه بعد از اس ۲۵ اولترا، وان پلاس ۱۳، دیگر نماینده وان پلاس در این تست خاموش شد.
شیائومی ۱۵ پرو تقریبا ۱۹ دقیقه بعد از پرچمدار سامسونگ خاموش شد و ۶ دقیقه بعد از این گوشی نیز، آیفون ۱۶ پرو مکس با عملکرد خوب خود قرار گرفت که نهایتا باتری آن خالی شد.
با وجود این شاید تعجب کنید اگر بدانید که وان پلاس ۱۳ تی، حتی بعد از خاموش شدن تمام گوشیها، همچنان تا ۳۲ دقیقه روشن بود تا عملکردی بینظیر ثبت کند!
منبع: gizmochina