معرفی ۹ درس جدید برای جایگزینی با رشتههای قدیمی در هنرستانها
سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش از ارائه طراحی برای جایگزینی 9 درس جدید با رشتههای قدیمی هنرستانها خبر داده است.

بنابر اعلام سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش، این نهاد طرحی برای جایگزینی ۹ درس جدید با رشتههای قدیمیتر هنرستانها ارائه داده است.
قدس آنلاین نوشت: بنابر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تربیت ۶ ساخت دارد که عبارتند از اعتقادی، عبادی و اخلاقی، زیستی و بدنی، تربیت اجتماعی و سیاسی، تربیت اقتصادی و حرفهای، تربیت علمی و فناوری و تربیت زیباییشناختی و هنری.
بر این اساس، مهارتآموزی و تسلط به مهارتهای جدید به صورت بخشی از ساحت تربیتی اقتصادی و حرفهای، ساحت تربیتی علمی و فناوری و ساحت تربیتی زیباییشناختی و هنری قابل تعریف است.
در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاکید خاصی به مسئله مهارتآموزی شده به نحوی که دانشآموز در صورت فارغالتحصیلی از یک مهارت، بتواند از طریق آن برای امرار معاش اقدام کند. از سوی دیگر، آموزش و پرورش در این سند، لزوم مهارتاندوزی را صرفا به دانشآموزان هنرستانی محدود نکرده و در واقع همه دانشآموزان را ملزم به یادگیری حداقل یک مهارت کرده است.
تعریف ۹ رشته جدید برای هنرستانها
در این راستا و با هدف بهبود وضعیت مهارتاندوزی دانشآموزان هنرستانی، سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با همکاری دستگاههای دیگری از جمله سازمان فنی و حرفهای، برنامههای درسی ۹ رشته مهارتی جدید کاردانش را برای سال ۱۴۰۴-۱۴۰۵ اعلام کرده که قرار است به مدت دو سال از سال تحصیلی جدید در هنرستانها اجرایی شوند.
لیست ۹ درس جدید اضافه شده به هنرستانها و همچنین ۵۵ رشته درسی که همچون سالهای قبل به دانش آموزان ارائه خواهد شد؛ به قرار زیر است:


بر اساس بخشنامه معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش، مدت اعتبار رشتههای جدید دو سال است و سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی موظف شده نهایتا تا آذر ماه، ساختار جدید دروس هنرستانها را جهت تصویب قطعی و نهایی به شورای عالی آموزش و پرورش ارسال کند.