مغز چطور اطلاعات مختلف را اولویت‌بندی می‌کند؟

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مغز با استفاده از همکاری بین قشر پیشانی و قشر بینایی، منابع محدود حافظه کاری را به اولویت‌های مختلف تخصیص می‌دهد تا اطلاعات مهم‌تر با دقت بیشتری به خاطر سپرده شوند.

تحریریه حرف مرد: یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مغز چگونه منابع محدود حافظه خود را، به اولویت‌های مختلف اختصاص می‌دهد. محققان با استفاده از اسکن‌های fMRI متوجه شدند که قشر پیشانی مغز تصمیم می‌گیرد که کدام گزینه‌ها نیاز به منابع بیشتر دارند، و قشر بینایی هم تمام اطلاعات بصری را کدگذاری می‌کند.

در این مطالعه، از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا موقعیت آیتم‌هایی را که در مرحلۀ قبل دیده بودند به یاد آورند. سپس آنها را بر اساس درجه اولویتشان یادآوری کردند؛ یعنی آیتم‌های مهم را دقیق‌تر از آیتم‌های کم اهمیت به یاد آوردند، که این نشان‌دهنده استراتژی حافظه انتخابی مغز است. این نتایج اطلاعات جدیدی در مورد توجه و کنترل حافظه ارائه می‌دهد.

همچنین بخوانید: خودتان را گول نزنید؛ رنگ ارغوانی چیزی بیش از یک توهم ذهنی نیست!

در این تحقیق، پژوهشگران نشان دادند که این دو بخش مغز با همکاری یکدیگر منابع حافظه را تقسیم می‌کنند تا درک دقیق‌تری از آیتم‌های مهم به‌دست آید. در آزمایش، از شرکت‌کنندگان خواسته شد که موقعیت دو نقطه روی صفحه نمایش را به خاطر بسپارند. یکی از این نقاط به‌عنوان آیتم مهم و دیگری به‌عنوان آیتم کم اهمیت مشخص شد. در مرحله بعد، شرکت‌کنندگان موقعیت نقطه مهم را با دقت بیشتری به یاد آوردند.

This shows two brains.
درجه‌بندی توجه مغز در مواجهه با اطلاعات مختلف: شرکت‌کنندگان موقعیت نقطه مهم را با دقت بیشتری به یاد آوردند.

محققان مشاهده کردند که در این آزمایش، قشر بینایی مغز فعالیت‌هایی را برای ذخیره‌سازی موقعیت نقاط نشان می‌دهد، در حالی که قشر پیشانی تصمیم می‌گیرد که کدام نقطه است که نیاز به منابع بیشتری دارد. در نهایت، نقطه مهم به‌صورت دقیق‌تری در حافظه ذخیره می‌شود و این یافته‌ها نشان می‌دهند که مغز در مواقعی که باید چندین فکر را به‌طور همزمان نگه دارد، منابع محدود خود را به‌طور انتخابی به موضوع مهم‌تر اختصاص می‌دهد.

این تحقیق به سؤال‌های قدیمی در مورد اینکه کدام قسمت از مغز، قشر پیشانی یا قشر بینایی، مسئول حافظه کاری مرتبط با اشیاء بصری است، پاسخ می‌دهد و از این لحاظ حائز اهمیت است. محققان دریافتند که هر دو قسمت مغز نقش دارند، با این تفاوت که قشر پیشانی تصمیم می‌گیرد که کدام آیتم به منابع بیشتری نیاز دارد و مهمتر است.

این نتایج برای تحقیقات آینده در زمینه حافظه، توجه و یادآوری اطلاعات در شرایط مختلف مفید خواهند بود.

منبع: neuroscience news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا