چرا نباید با هوش مصنوعی محترمانه صحبت کرد؟
درخواست محترمانه از هوش مصنوعی نتایج بهتری به همراه دارد، اما برای آینده کره زمین بد است.

بسیاری از ما هنگام تعامل با چتجیپیتی، به صورت طبیعی و مؤدبانه عمل میکنیم. مینویسیم «لطفاً بگو» یا «خیلی ممنونم». اما جالب است بدانید همین ادب ساده، هزینهای بزرگ در مقیاس جهانی دارد.
«سم آلتمن» (Sam Altman)، مدیرعامل OpenAI، میگوید این ادبهای کوتاه، سالانه دهها میلیون دلار خرج روی دست شرکت میگذارند! موضوعی که شاید ابتدا شوخی به نظر برسد، اما پشتش واقعیتی پرهزینه نهفته است.
وقتی ادب با الکتریسیته محاسبه میشود
یک توییت ساده از کاربری به نام tomiinlove کافی بود تا جرقه بحثی جنجالی را بزند: «چهقدر OpenAI برای تشکر و خواهشهای کاربران برق مصرف کرده؟» پاسخ مدیرعامل OpenAI صریح و تأملبرانگیز بود: «دهها میلیون دلار؛ اما ارزشش را دارد.»
اگر فکر میکردید ارسال یک «ممنونم» بیهزینه است، بد نیست بدانید پشت هر جمله، هزاران سرور و پردازش پرمصرف فعالیت میکنند. این سرورها برای هر بار درخواست، حتی اگر فقط یک جملهٔ مؤدبانه باشد، برق زیادی مصرف میکنند.
ادب، ابزار کنترل یا عامل مصرف؟
در یک پژوهش تازه از شرکت Future، از هزار نفر دربارهٔ رفتارشان با هوش مصنوعی سؤال شد. حدود ۷۰٪ از پاسخدهندگان گفتند همیشه مؤدبانه با AI صحبت میکنند. حتی ۱۲٪ اعتراف کردند ادب را برای جلوگیری از شورش رباتها رعایت میکنند! طنز ماجرا اینجاست که همین احترامگذاشتن شاید خودش به نوعی اتلاف انرژی و منابع باشد.
بخوانید: هوش مصنوعی برای بازسازی رئال مادرید به کمک آنها خواهد آمد!
آیا ادب واقعاً تأثیر دارد؟
نویسندهای به نام «بکا کدی» (Becca Caddy) در تحقیقی جذاب نتیجه گرفت که لحن مؤدبانه میتواند پاسخهای دقیقتر، بیطرفانهتر و ساختاریافتهتری از هوش مصنوعی دریافت کند. این یعنی اگر درخواست خود را با جملهای مثل «لطفاً یک مقالهٔ دقیق بنویس» شروع کنید، احتمال زیادی وجود دارد که خروجی بهتر و حرفهایتری تحویل بگیرید.
بهنظر میرسد ادب، فقط یک رسم اجتماعی نیست؛ بلکه تبدیل به یک ابزار هوشمندانه برای دریافت خدمات بهتر از AI شده است.
آیندهای که «ادب» را الگوریتمی میکند؟!
با پیشرفت هوش مصنوعی، این پرسش جدیتر میشود که آیا رفتار ما با رباتها، تعیینکننده پاسخ آنها خواهد بود؟ آیا مدلهای آینده، کاربران مؤدب را ترجیح میدهند؟ آیا ممکن است هوش مصنوعی بهمرور ادب را به عنوان معیاری برای تعیین اولویت پاسخدهی در نظر بگیرد؟ اینها سؤالاتیاند که پژوهشهای آینده باید به آنها پاسخ دهند.
ادب یا آسیب به سیاره؟ یک دوراهی اخلاقی نوین
اگرچه ادب در برابر هوش مصنوعی مزایای آشکاری دارد، اما باید به هزینههای پنهان آن هم فکر کرد. هر «ممنونم» معادل مصرف انرژی در سرورهایی عظیم است. آیا میتوانیم تعادل بین ادب انسانی و مسئولیت زیستمحیطی را پیدا کنیم؟ شاید وقت آن رسیده باشد که به جای گفتن «ممنون»، فقط لبخند بزنیم… البته در دلمان!
منبع: یکپزشک
ادب و انسانیت همه جا میلیاردها هزینه داره، در نامه های مکتوب اداری در نامه های اتوماسیونی در احوال پرسی با تلفن همراه یا تلفن ثابت و خلاصه اظهار ادب و احوالپرسی و رسومات انسانی در هر عرصه ای میلیاردها هزینه در سال داره ولی بهر حال ادب و ارتباطات جزء لاینفک زندگی انسانیند و حذف اونها هزینه های بسیار بیشتری به جامعه وارد میکنه وقتی انسانها ادب رو کنار بذارن بی احترامی، دعوا، و کلا جرایم زیاد میشه و هزینه های سالیانه ی بسیار بالاتری به جامعه تحمیل خواهد کرد. پس بهتره با راهکارای راحت تر و پر بازده تر مثل تم شب در مونیتورها و صفحه ی موبایل ها هزبنه ها رو کم کرد.
درود بر خالق ین هوش مصنوعی
از آنجائیکه هوش مصنوعی بخشی غیر قابل منفک از زندگی انسانها خواهد بود واز آنجائیکه رعایت ادب و اخلاق سرمنشاء همه ارتباطات انسانهاست ابا نباید هوش مصنوعی آن را یاد بگیرد آیاآنهمه اطلاعات مصرف برق ندارد قدرشناسی و پاسخ عاطفی هزینه دارد به نظرم اینطور احساس و عواطف آسیب خواهد دید و انسانها تنهاتر خواهند شد