ماه صورتی در آسمان؛ پدیده نجومی امشب ۲۴ فروردین

ماه کامل صورتی در 24 فروردین طلوع می‌کند، همزمان با پدیده‌های نجومی نادر شامل غیبت ستاره اسپیکا و ظهور کهکشان قنطورس A که با تلسکوپ قابل رصد خواهند بود.

ماه یکشنبه _بیست‌وچهارم فروردین_ در فاز بدر یا کامل قرار دارد، حوالی غروب خورشید طلوع می‌کند و هنگام سحر نیز غروب می‌کند؛ بر اساس نامگذاری‌های انجام شده توسط قبایل آمریکایی، این پدیده ماه کامل صورتی نام دارد، اگرچه این پدیده در آمریکای شمالی “ماه صورتی” خوانده می‌شود، اما ربطی به رنگ قمر زمین ندارد، بلکه به دلیل رویش گل‌های صورتی در این زمان از سال در منطقه‌ای در آمریکای شمالی است.

در شب‌های پس از بیست‌وچهارم فروردی، ماه هر روز حدود یک ساعت دیرتر طلوع می‌کند و اواخر شب نیز با نور زیادی می‌درخشد، سپس طی چند روز فقط در آسمان قبل از سحر و اوایل صبح قابل مشاهده است؛ زمانی که به تربیع آخر می‌رسد، یک هفته پس از ماه کامل، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و حوالی ظهر نیز غروب می‌کند.

لحظه دقیق ماه کامل زمانی است که طول جغرافیایی دایره‌البروجی ماه دقیقاً ۱۸۰ درجه از طول جغرافیایی دایره‌البروجی خورشید فاصله داشته باشد، ماه کامل را می‌توان هر زمانی از شب مشاهده کرد.

همچنین بخوانید: جذابیت نرم یا Soft Fascination: راهی برای رفع خستگی ذهن

غیبت قمری Spica

ماه یکشنبه، بیست‌وچهارم فروردین از مقابل ستاره اسپیکا (Spica) عبور می‌کند و غیبت ماه ایجاد می‌شود که که تنها از آمریکای لاتین، دریای کارائیب و جنوب آفریقای جنوبی قابل مشاهده است، این پدیده از اصفهان قابل رصد نیست.

غیبت ماه تنها در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آن‌قدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است.

رصد کهکشان قنطورس A

کهکشان قنطورس A طی هفته‌های آینده از بسیاری از نقاط جهان در آسمان عصرگاهی قرار خواهد گرفت و یکشنبه، بیست‌وچهارم فروردین حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و عصرهای بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود می‌رسد.

کهکشان قنطورس A از اصفهان به آسانی قابل مشاهده نیست، زیرا آنقدر سمت جنوب قرار دارد که هرگز بیش از ۱۴ درجه بالاتر از افق نخواهد رفت، رصد این کهکشان از زاویه ۴۳ درجه و یک دقیقه‌ای از نیمکره جنوبی آسان‌تر است، اما از عرض‌های جغرافیایی بالاتر از ۲۶ درجه شمالی قابل مشاهده نیست.

کهکشان قنطورس A در قدر ۷.۰ کاملاً کم نور است و مطمئناً با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست، اما می‌توان آن را از طریق دوربین دوچشمی یا تلسکوپ رصد کرد.

منبع: ایمنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا