سیارکی هم‌اندازه اهرام مصر از کنار زمین می‌گذرد

سیارکی غول‌پیکر، هم‌اندازه هرم بزرگ جیزه، با سرعت بالا از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد. با وجود قرارگیری در دسته «احتمالاً خطرناک»، دانشمندان تأکید دارند که هیچ تهدیدی برای زمین ایجاد نمی‌کند.

یک سیارک عظیم، هم‌اندازه هرم بزرگ جیزه، روز چهارشنبه ۲۶ مارس با سرعتی سرسام‌آور از کنار زمین عبور خواهد کرد. با وجود قرارگیری در دسته‌ی «احتمالاً خطرناک»، دانشمندان تأکید دارند که این جرم هیچ خطری برای زمین ندارد. این عبور که نزدیک‌ترین برخورد این سیارک در بیش از ۱۰۰ سال گذشته محسوب می‌شود، فرصتی کم‌نظیر برای مطالعه‌ی دقیق‌تر آن فراهم می‌کند.

 این سیارک که با سرعت ۷۷,۳۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کند، در فاصله‌ی ۵.۱ میلیون کیلومتری زمین، یعنی حدود ۱۳ برابر فاصله‌ی ماه تا زمین، عبور خواهد کرد. بر اساس محاسبات آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، این نزدیک‌ترین گذر این سیارک در بیش از ۳۰۰ سال آینده خواهد بود.

برآوردها نشان می‌دهد که این سیارک حدود ۱۶۵ متر قطر دارد، یعنی کمی بزرگ‌تر از هرم جیزه، و در صورت برخورد، قادر به نابودی کامل یک شهر خواهد بود. با این حال، داده‌های ناسا تأیید می‌کند که هیچ تهدیدی از سوی این جرم برای زمین وجود ندارد.

همچنین بخوانید: پوکو F7 پرو رونمایی شد؛ گوشی اقتصادی، با باتری بزرگ و به‌صرفه +مشخصات کامل

مشاهدات علمی و اهمیت عبور این سیارک

این سیارک با چشم غیرمسلح یا تلسکوپ‌های آماتوری قابل مشاهده نخواهد بود، اما پژوهشگران قصد دارند با استفاده از رادار سیستم خورشیدی گلدستون ناسا  در کالیفرنیا، آن را بررسی کنند. این رادار پیش‌تر موفق به کشف ویژگی‌های شگفت‌انگیزی در سایر اجرام آسمانی شده بود، از جمله یک سیارک شبیه به آدم‌برفی و یک مینی‌ماه که اطراف جرمی دیگر می‌چرخید.

نکاتی درمورد سیارات منظومه شمسی که جالب است بدانید!​​​​​​​

برخوردهای نزدیک دیگر

در حال حاضر، حدود ۲۵۰۰ سیارک «احتمالاً خطرناک» شناسایی شده‌اند، اما هیچ‌کدام در آینده‌ی نزدیک تهدیدی برای زمین محسوب نمی‌شوند. با این حال، برخی از آن‌ها عبورهای نزدیکی خواهند داشت.

سیارک ۲۰۲۴ YR۴ اوایل امسال خبرساز شد، چرا که احتمال برخورد آن با زمین در سال ۲۰۳۲ ابتدا ۳.۱٪ برآورد شد، اما سپس این احتمال به صفر کاهش یافت. با این حال، هنوز امکان برخورد آن با ماه وجود دارد. همچنین، سیارک آپوفیس، معروف به «خدای آشوب»، در سال ۲۰۲۹ از فاصله‌ای کمتر از برخی ماهواره‌های زمین‌گرد عبور خواهد کرد. اگرچه احتمال برخورد آن با زمین در حال حاضر صفر است، اما برخی دانشمندان هشدار داده‌اند که برخورد احتمالی آن با یک جرم دیگر در مسیر، می‌تواند مدارش را تغییر دهد.

در سال ۲۰۲۲، ناسا با مأموریت DART برای نخستین‌بار موفق شد مسیر یک سیارک را با برخورد فضاپیما تغییر دهد. اما این روش مستلزم هشدار زودهنگام و داده‌های دقیق است. از این رو، ردیابی و شناسایی سیارک‌های «احتمالاً خطرناک» یکی از اولویت‌های اصلی دانشمندان در سال‌های آینده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا