ارتقای جنگنده اف-۱۶ با سیستم جنگ الکترونیک Viper Shield؛ جنگنده‌ی نامرئی‌شونده

لاکهید مارتین با معرفی Viper Shield، قابلیت‌های دفاعی جنگنده اف-۱۶ را ارتقا داده است. این سیستم می‌تواند تهدیدات الکترونیکی را شناسایی و خنثی کند.

به گزارش حرف مرد، لاکهید مارتین با معرفی Viper Shield، قابلیت‌های دفاعی جنگنده اف-۱۶ را ارتقا داده است. این سیستم می‌تواند تهدیدات الکترونیکی را شناسایی و خنثی کند.

لاکهید مارتین، سازنده جنگنده اف-۱۶، مدل Block 70/72 را به‌عنوان پیشرفته‌ترین نسخه این هواپیما معرفی کرده است. این مدل با بهره‌گیری از سیستم جنگ الکترونیک Viper Shield، توانایی‌های دفاعی و عملیاتی خود را به سطح جدیدی ارتقا داده است.

Viper Shield؛ تحول در جنگ الکترونیک اف-۱۶

این سیستم که توسط شرکت L3Harris طراحی شده، برای افزایش بقاپذیری جنگنده و خلبان در برابر تهدیدات مدرن توسعه یافته است. در آزمایشی که اخیراً در پایگاه هوایی ادواردز کالیفرنیا انجام شد، یک فروند اف-۱۶ بلوک ۷۰ مجهز به این سامانه، بدون تغییر در مشخصات فنی اصلی خود، به پرواز درآمد.

ویژگی‌های فنی جنگنده اف-۱۶ بلوک ۷۰

این نسخه همچنان از موتور توربوفن Pratt & Whitney با قدرت رانش ۲۹۰۰۰ پوند بهره می‌برد و مجهز به رادار AESA مدل APG-83، سیستم‌های اویونیک پیشرفته و نمایشگرهای دیجیتال جدید است. پرواز آزمایشی اخیر با هدف ارزیابی هماهنگی Viper Shield با سامانه‌های جنگنده انجام شد و نتایج اولیه آن بسیار امیدوارکننده گزارش شده است.

قابلیت‌های ویژه Viper Shield

یکی از مزایای کلیدی این سیستم، امکان نصب آسان روی مدل‌های قدیمی‌تر اف-۱۶ بدون نیاز به تغییرات سخت‌افزاری گسترده است. این سامانه می‌تواند تهدیدات الکترونیکی را شناسایی و با تکنیک‌های جَمینگ (Jamming) سیگنال‌های دشمن را مختل کند یا با هماهنگی سیستم‌های تسلیحاتی، اقدامات دفاعی و تهاجمی انجام دهد.

آینده عملیاتی Viper Shield

انتظار می‌رود که این سیستم تا پایان سال ۲۰۲۵ به مرحله بهره‌برداری عملیاتی برسد. کشورهای دارنده جنگنده‌های اف-۱۶ نیز می‌توانند از این فناوری بهره‌مند شده و با ارتقای ناوگان خود، توانایی مقابله با تهدیدات مدرن را افزایش دهند.

همچنین بخوانید: رونمایی از Grok 3: ماسک و هوشمندترین هوش مصنوعی کره زمین

۲ دیدگاه

  1. امروزه ما نه نیروی هوایی داریم نه هوانیروز همشون مال ۵۰ یا۶۰ سال پیش هستند انواع هواپیما در کاربردهای مختلف حداقل ۱۵۰فروند و حداقل ۳۰۰ فروند جنگنده نسل ۴ونیم بشدت لازم داریم و هلی کوپترهم حداقل ۵۰۰ در کاربردهای مختلف و حداقل ۱۰۰ فروند جنگی ایران بدجور لازم داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا